CrossFit Blue Fenix logo

Bench Hour

Bench Hour

Bench press en CrossFit, hoe gaat dat samen?

Tijdens CrossFit workouts zoek je meestal de balans tussen je kracht en conditie. Door de functionele oefeningen wordt je lichaam op alle vlakken sterker en zorgt dit op termijn voor een opvallend zichtbaar resultaat.

De bench press wordt vaak niet geprogrammeerd in een CrossFit workout omdat de beweging niet aanzien wordt als een functionele oefening. Toch is het een ontzettend effectieve manier om kracht op te bouwen in je bovenlichaam en is het verrassend dat er over het algemeen minder aandacht besteed wordt aan bench press workouts.

Zelfs populaire lifts zoals overhead press en overhead squat verbeter je vaak ook door de lockout te versterken met bench press training.

Bench press voor vrouwen

Velen zien bench press als een typische oefening voor mannen, maar niets is minder waar. Benchpress kan een echte hulp bieden bij het opbouwen van basiskracht die je nodig hebt voor onder andere push-ups tijdens een WOD. 

Schouder flexibiliteit

Eén belangrijke tip: probeer na elke training en de dag nadien extra aandacht te besteden aan het stretchen van je borstkas en triceps. Zo voorkom je dat je overhead bewegingen geblokkeerd worden.

Benchpress is dus niet anders dan elke andere oefening in krachttraining. Je techniek is het allerbelangrijkste, want dan pas heeft de oefening meerwaarde in je trainingsprogramma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld van een bench press workout bij CrossFit Blue Fenix

5 rounds.

A1. bench press 8 reps 50% tempo 4040.

A2. fat bar bicep curls maximum repetitions (if more than 20 repetitions add weight).

A3. Dumbbell side lateral raise  12 reps  AHAFA (as heavy as form allows).

rest 1-2 minutes.